TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 lis 2018, o 10:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 mar 2013, o 19:14 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
Witam wi ktoś może jak skasować z T27 ten komunikat z komputara?? moteda od poprzedniego modelu nie podzialala;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2013, o 20:25 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
U mnie nigdy nie wyskoczył mi taki komunikat. Możesz zrobić fotkę jak to wygląda?

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2013, o 21:19 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 paź 2010, o 16:11
Posty: 1731
Lokalizacja: Kielce/Tomaszów Maz
Pochwały: 79
Marka: Toyota_Hyundai
Model: corolla / I30
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1.4/1.4
Ja też jestem ciekaw jak to wygląda

_________________
126px2(74-81)>ccx1(96new)>uno(97)>ford taurus(96new)>mercedes sec560(92)>peugeot406(02)>toyota land 100(01new)>vw polo n6(01)>alfa 147(03)>audi a4(03new)>lexus is250(06)>toyota corolla(07) trzymana jak chłop konia do dzisiaj>toyota avensis(10new) krzywe "H" i30(14) >na dziś Avensis 2013


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2013, o 22:01 
Normalnie wyglada. Pisze, ze wymienic olej. Wlasnie dzis mi tez sie zaswiecilo, bo zapomniano na przegladzie serwis skasowac.


Góra
  
 
PostNapisane: 11 mar 2013, o 22:08 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 25 cze 2011, o 14:45
Posty: 1925
Lokalizacja: Gdansk
Pochwały: 68
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2011
Silnik: 2,2d4d 168,5KM 2AD
setup i dalej wchodzisz w serwis chyba i tam kasujesz

_________________
Fiat 126p 1991' 0,6L 24KM, Ford Sierra 1989' 2,0L 109KM, Fiat CC 1996' 0,9L 41KM, Renault Megane 2002' 1,4L 98KM, Lanos 2003 1,5L 95KM, Nubira 2003 2,0L 133KM, Laguna 2002 2,0L 140KM, Corolla 2009 1,4L 90KM, Avensis 2002 2,0L 147KM, Avensis 2011 2,2L 150KM, Avensis (nowe zycie)2011 2,2L 168,5KM,...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2013, o 08:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
kurcze nic takiego w setupie nie zauważyłem ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2013, o 08:16 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2010, o 17:32
Posty: 1095
Lokalizacja: Włocławek
Pochwały: 80
Marka: Toyota
Model: T25 Luna Business
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
viewtopic.php?t=2775

_________________
BLACK MAMBA by ARI <------ kliknij tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2013, o 16:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
Właśnie ten sposob nie działa zadnek reakcji po wcisnoeciu odo i zmiany pozycji zaplonu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2013, o 17:32 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
Może to tylko w dieslach występuje :niewiem:. Ten komunikat wyskakuje po jakimś czasie od wymiany, czy po przebiegu?

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2013, o 19:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
podajze 93 tys przebiegu mam wymiana powinna byc po 90 jestem na dniach zapisany na wymiane moze samo po wymianie zniknie;/.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2013, o 20:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
W instrukcji jest tak: niestety nie działal;/
wywołać licznika podróży na wyświetlaczu podczas pracy silnika wyłączyć zapłon
przytrzymaj przycisk zerowania dla przycisku licznik podróży i włączyć zapłon, ale nie uruchamiać silnika, inaczej trybie RESET jest odwołana. przytrzymać przycisk aż multi-wyświetlanie informacji wskazuje, że reset jest zrobione


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2013, o 21:11 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
Tak jak pisałem, sprawa dotyczy tylko aut z silnikiem diesla.

https://docs.google.com/file/d/0BylpoN8lOQWVWThQWWZhSi03cHM/edit?usp=sharing

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2013, o 09:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
Czyli jednak.na.A a nie.na.odo teraz git dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda